Isabella Högberg & Sofia Johansson

Hej! Här kan ni följa oss lite på vår resa jorden runt. Vi ska göra vårt bästa för att ni ska få något att läsa här då och då! Kram

Gutemala

Publicerad 2015-04-24 07:24:42 i Allmänt,

Heeeej!

Nu har vi hunnit ta oss igenom Belize och är nu i Guatemala, Panajachel men har även stannat i Tikal och Antigua. 

Fullkomligt älskar vår grupp. Så kul att alla har klickat med allihopa så 12 pers + vår guide gör allt tillsammans. Riktigt kul! Sorgligt att skiljas åt om tre dagar.. 

Vi har hunnit med Caye Caulker i Belize och snorklade där med hajar(!!!!!!!! De kallas nurse-sharks), sköldpaddor, stingrockor och barracuda bland annat. Sååååå häftigt. Nu är man oövervinnlig. 
Lite fest på det då vi fick gratis rom-drinkar på båten och chillhäng vid vattnet. 

San Ignacio blev andra stoppet in mot landet i Belize. Sov i små stugor, rätt primitivt men sjukt mysigt ute i djungeln. Åt god mat och besökte Xunantunich vilket är ruiner från Maya-befolkningen. Åt gott och åkte till ett vattenfall för att hänga där några timmar!

I Guatemala har vi besökt Tikal vilket är ett väääldigt stort område med ruiner från Mayabefolkningen mitt i djungeln. Vi vandrade omkring i 4 h och gick 7-8 km i 38 grader varmt klimat. Svettigt var ordet men riktigt coolt att se allt!! 

Natten spenderades i flores där vi åt och strosade runt. Dagen efter åkte vi till rio dulce och spenderade två nätter i det varmaste klimatet vi båda stött på. 38 grader varmt i en djungel utan AC och fläkt. Rann svett när man sov! Men fanns pool som vi kunde hänga vid den vakna tiden. En dag drog vi ut till en värmekälla i form av vattenfall med 40 grader hett vatten ner i en kall bäck/flod/sjö haha. Riktigt coolt iallafall och SÅ skönt i det klimatet!! 
Kvällarna underhållde vi oss med UNO gång efter gång! Riktigt kul. 

Därefter åkte vi till Antigua vilket bjöd på 26 gradersklimat. Kyligt på kvällarna så blev långbyxor och kofta. Mysig stad som bjöd på fest, marknad, nachos, crepes, stadsvandring och mys. 

Idag är vi i Panajachel och har precis varit på mysigaste restaurangen. De spelade musik på marimbas Och efteråt förklarade de uppkomsten och uppbyggnaden av instrumentet. De hade tävlingar om vem som sjöng/skrek högst under allsång och vem som gjorde bästa tortillas! Riktigt rolig och aktiv restaurang. Blir inte mycket mer tid här för imorgon ska vi bo hos lokalbefolkning här i samhället. Ska bli sååå spännande!! 

Ha det bäst! Kramis 























Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela