Isabella Högberg & Sofia Johansson

Hej! Här kan ni följa oss lite på vår resa jorden runt. Vi ska göra vårt bästa för att ni ska få något att läsa här då och då! Kram

Colombia!

Publicerad 2015-06-09 16:40:26 i Allmänt,

När vi landade i Cartagena spenderade vi 2 nätter där för att bara strosa runt. Vi besökte den gamla delen av staden vilket påminde lite om en blandning av spansk koloni och Italiens Rom. Supermysigt!! 

Vi mötte upp vår vän John som vi lärde känna under gruppresan vi gjorde från Mexiko till Guatemala. Så kul att mötas upp igen på en annan kontinent!! Vi provade då på street food i form av en hamburgare med tillplattade matbananer som bröd för mig och en "amerikansk" hot dog för Bella. Sjukt gott och maffigt. Inte små portioner för de pengarna man betalade! För min burgare betalade jag 6000 pesos vilket är 19 svenska kronor. Den kunde man ha delat på och blivit mätt ändå.. 

Vi bestämde att dagen efter åka till Santa Marta som ligger längre upp längs kusten. Där gick vi mest runt och kikade på marknaden som var längs med den stora vägen och åt lite mer street food. Ett spett med korv, grönsaker och potatis för 3000 pesos alltså 9-10 kr. Vi provade även en populär colombiansk rätt som kallas arepas. Det är en deg gjord på majs som de steker i form av platta frallor typ, sedan delar de brödet och har på smör och ost sen får man ösa på med goda såser om man vill. Sjukt maffigt men så HIMLA GÖTT! Denna kostar 1500 pesos vilket är 5 spänn. Värt! Middag för 15 kronor är rätt skönt :) 

John blev tyvärr diarrésjuk men vi åkte vidare till Taganga så vi kunde chilla lite mer vid stranden istället för en stad. Taganga var ganska trashigt, inte ett dugg turistigt förutom alla försäljare som höll hus nere vid stranden. De sålde allt från smycken till badringar och SMOOTHIES! Låt oss inte heller glömma arepas <333 

Pga att vår vän inte mådde så bra så struntade vi i Tyrono nationalpark som vi tänkt besöka under en natt. Men det gjorde inte så mycket för vår del för vi kände ändå att vi bara ville slappa nu de sista dagarna när det börjar närma sig slutet även. 

De senaste fem dagarna har alltså bestått av sol och bad, mat, sömn, läsning och musik. Helt underbart! John lämnade oss i lördags vilket var superknäppt för nu kommer man förmodligen typ aldrig ses igen?? Han bor i Australien och det är ju inte varje år man åker dit hehe. 

Nu (måndag) har vi iallafall lämnat Taganga och beger oss tillbaka till Cartagena. Shuttle-bussen hämtade oss 13:00 och ska ta ca 5 timmar (sist tog det typ bara 3,5) men nej vi kom fram vid midnatt istället för 18:00!! Kul för våra magar osv. Men vi hade ju inte lika otur som dem som missade flyget.. 
Det var den sjukaste kön och kaoset vi någonsin sett alltså! Polisen blockerade pga elektriciteten var av i en stad/by så man fick inte passera där av någon anledning. Skumt men tillslut kom vi iallafall fram! 

Planen framåt är iallafall att åka till en strand med namnet Playa Blanca under en natt. Sen tar vi en sista dag i Cartagena och packar om väskorna (ja pappa vi ska va noga att kolla så det inte ligger undangömt knark) och typ gör lite det vi känner för bara. GULD! För sen är det dags för Miami och då ska vi nog sola och bada lite till och kanske shoppa och förnya våra väskors innehåll lite.. Sköööönt. 

Colombia är VERKLIGEN inte farligt som alla tror hemma i Sverige efter att ha läst en artikel i tidningen. Visst polisen verkar va jävligt korrupt, finns säkert mängder av droger och maffior om man letar och självklart finns det folk som vill luras på pengar (hallå vi är inte i ett rikt land) men generellt är det helt stört vad folk är ärliga här. Ett bra exempel var när vi köpte arepas (såklart) nere vid stranden till middag. Jag gav 2000 pesos och fick snällt 500 pesos tillbaka. Sen gick vi glada iväg med våra arepas i händerna och så ropar snubben nåt efter oss på spanska. Tänkte omedelbart att "jaha nu ska han försöka säga att nån av oss inte betalade" eller liknande. Men vet ni vad? Han sprang iväg efter oss och lämnade sin mat på vagnen för att dubbelkolla så att JAG fått mina 500 pesos tillbaka!? Vem gör ens så? 

Sen köpte vi smoothies häromdagen i Santa Marta och kvinnan som gjorde dem var så gullig och rekommenderade massa blandningar och bara var allmänt service-inriktad haha! Det är inte vanligt här alls, ofta kan de bli lite irriterade när man inte förstår allt de säger på spanska osv. Sen satte vi oss precis bredvid och så kommer hennes pappa eller nåt och sätter sig vid oss och har en konversation. Även om spanskan inte är den bästa heheh så tyckte han också det bara var kul att prata! Man klickar lite mer på en nivå så man kan säga "Adios amigo!" när man går jämfört med hur det varit i övriga länder.

Vi har inte sett så mycket av detta land men ändå stortrivs vi. 

OCH så är Bella numera kvalificerad och certifierad advance diver!!! Tjoho! Hon påbörjade sitt advance på Bocas del Toro men avslutade det i Taganga.  Hon fick under de tre dyken i Taganga se bland annat lejonfisk, skitstora muränor (😱) och massa blåsfiskar varav en var SVINSTOR! Massa humrar, krabbor och stingrockor och såklart fina fiskaaar. Blev lite besviken att hon inte plockade med en fet hummer till oss till middag menmen..... Sånt får man väl leva med :)) 

Kraaam

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela